У Генштабі розповіли, коли почнеться сьома хвиля мобілізації

Читать на русском
Начальник Головного управління персоналу Генерального штабу ЗСУ повідомив, коли почнеться сьома хвиля мобілізації.

На брифінгу в Києві начальник Головного управління персоналу Генерального штабу ЗСУ генерал-лейтенант Ігор Воронченко розповів, що в Генштабі планують розпочати сьому хвилю мобілізації в березні.

Про це пише «Слово і Діло», з посиланням на «Укрінформ».

«Чекати на лютий-березень. Скоріш за все, на березень», – повідомив він.

Також генерал наголосив, що розрахунки та прогноз укомплектування вже ведуться.

«До мобілізації планується значно менша кількість осіб, ніж це було у попередні хвилі», – підкреслив Воронченко.

Водночас він уточнив, що рішення щодо проведення чергової хвилі мобілізації ще має бути ухвалене Президентом України – Верховним головнокомандувачем ЗСУ.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє негайно оголосити мобілізацію, якщо ситуація на Донбасі загостритьсяСказано 20 вересня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

Як повідомив представник Генштабу, наступного року приймуть за контрактом близько 18-20 тисяч, але це можливо лише в одному випадку – якщо мотиваційні чинники будуть «приведені до вимог сьогодення».

Нагадаємо, що раніше голова парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони, народний депутат Сергій Пашинський запевняв, що мобілізація можлива лише за умови початку широкомасштабної війни та запровадження воєнного стану.

Своєю чергою, Президент України Петро Порошенко пообіцяв, що негайно оголосить мобілізацію в разі загострення ситуації на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: