Мінування в Києві: чи існує загроза терактів? Експерт

Читать на русском
Валерій Димовполітолог

За нинішніх обставин є сенс постійно бути уважними й розуміти, що загроза завжди поруч.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Валерій Димов, аналізуючи ситуацію з повідомленнями про мінування в Києві, що почастішали.

«Увага громадськості прикута до терактів, які відбулися в Парижі й інших містах. Можливо, на цьому тлі люди, які, скажімо, не зовсім при здоровому глузді, починають створювати подібні ситуації. Є люди, які хочуть привернути увагу в такий спосіб. Поки що це, скоріш за все, хуліганство», – вважає експерт.

Щодо реальної терористичної загрози, то, на думку експерта, вона існує.

МВС і СБУ мають інформацію про підготовку терактів у найбільших містах УкраїниМіністерство внутрішніх справ та Служба безпеки України володіють інформацією про підготовку терористичних актів із використанням вогнепальної зброї й вибухівки в Києві, Харкові, Дніпропетровську, Львові та інших містах України.

«Заслані бандити та терористи, які окупували Крим, захоплювали кораблі, перекривали їм вихід, атакували військові частини, а потім перекочували на схід України, не пішли з нашої землі. А різниці між Моторолою та іншими бандитами немає. Так само, як немає різниці й між «Аль-Каїдою» та ІДІЛ. Це все терористи, які вбивають людей», – розповідає політолог.

Тому, на його думку, терористична загроза з боку російського окупанта, безумовно, як була, так і залишається.

«Наші правоохоронні органи мають бути готові до чого завгодно. Можливо, нам варто замислитися про те, що найближчим часом нам доведеться жити так, як Ізраїль, коли постійно є загроза терактів», – аналізує Димов.

Нагадаємо, що у вівторок, 17 листопада, до міліції надійшла низка повідомлень про нібито мінування різних об'єктів по всій столиці. Були зачинені на кілька годин відразу всі 34 столичні заклади мережі McDonald's і деякі станції метро.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: