Марушевська планує легалізувати тіньовий бізнес на Одеській митниці

Читать на русском
При голові Одеської ОДА створена спеціальна робоча група у складі фахівців митниці, СБУ, прокуратури та фіскальної служби.

При голові Одеської ОДА створена спеціальна робоча група у складі фахівців митниці, СБУ, прокуратури та фіскальної служби, яка розробляє законний механізм сертифікації продукції та переміщення через митно-прикордонну зону.

Про це керівник Одеської митниці Юлія Марушевська заявила в інтерв'ю «Укрінформу», передає «Слово і Діло».

«Ми маємо намір врегулювати відносини з вітчизняними експортерами, які часто страждають від свавілля владних чиновників і контролюючих структур при збуті продукції закордонним замовникам», – сказала Марушевська.

За її словами, одна з недавніх зустрічей керівництва ОДА та митниці відбулася з групою підприємців-експортерів, що спеціалізуються на «горіховому бізнесі».

«Метою відвертого діалогу була легалізація тіньового бізнесу та багатомільйонних доходів: замість кишень корумпованих чиновників, податки та збори повинні поповнювати Держбюджет», – пояснює очільниця Одеської митниці.

Юлія Марушевська заявила, що відправним імпульсом став скандал, пов'язаний з організацією «горіхового експорту».

«Викрито тіньові махінації за участю чиновників, які отримували хабарі за видачу підприємцям сертифікатів на продукцію, а силовики наживалися на безперешкодному супроводі товарних партій через митну та прикордонну зони. Після приходу на митницю нашої команди старі «схеми» припинені: спроба групи спритників експортувати три «горіхові фури» за принципом «як завжди» зазнала краху», – підсумувала глава Одеської митниці.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко призначив нового керівника Одеської митниці – заступника голови Одеської обласної державної адміністрації 26-річну Юлію Марушевську, яка заступила до виконання своїх обов'язків 19 жовтня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: