У «БПП» хочуть зменшити кількість вуличної реклами

Читать на русском
Нардепи від «БПП» зареєстрували законопроект, який обмежить використання реклами на окремих елементах благоустрою та контактної мережі.

Народні депутати від фракції «Блоку Петра Порошенка» зареєстрували законопроект, який обмежить використання реклами на окремих елементах благоустрою та контактної мережі.

Відповідний законопроект про внесення змін до закону «Про рекламу» зареєстрований під №3454 на сайті Верхової Ради, передає «Слово і Діло»

Згідно з текстом проекту закону, пропонується заборонити розміщення реклами та рекламних засобів на підтримуючих, опорних та інших елементах контактної мережі, а також на засобах та обладнанні (в тому числі опорах) зовнішнього освітлення.

Кличко звільнив головного архітектора Києва через хаотичну рекламуМіський голова Києва Віталій Кличко звільнив головного архітектора столиці Сергія Целовальника та двох його заступників.

«На сьогодні фактично всі опори в містах перетворилися на суцільний ланцюг рекламоносіїв. Загалом по Україні приблизно 8 тисяч одиниць реклами на опорах зовнішнього освітлення та елементах контактної мережі, з яких приблизно 4 тисячі – в Києві, який є найбільш засміченим даним видом реклами», – заявив нардеп від «БПП» Микола Томенко.

За його словами, опори зовнішнього освітлення та контактної мережі не пристосовані до розміщення на них рекламних конструкцій, а також розміщення реклами на них є потенційно небезпечним, тому що в разі негоди може стати причиною пошкодження майна чи здоров'я людей.

«До того ж, досвід розвинених європейських країн свідчить про відсутність рекламоносіїв на опорах уздовж доріг. А тому нам необхідно на законодавчому рівні заборонити розміщення реклами на підтримуючих, опорних та інших елементах контактної мережі, на засобах та обладнанні зовнішнього освітлення», – додав Томенко.

Нагадаємо, раніше група нардепів пропонувала повністю заборонити політичну агітацію на білбордах та інших зовнішніх носіях реклами. А народний депутат від фракції «Самопомочі» Єгор Соболев пообіцяв домогтися його ухвалення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: