У Вінниці «Опоблок» провів до облради депутатів, яких ніхто не обирав

Читать на русском
У Вінниці представники партії «Опозиційний блок» знайшли спосіб обійти нове виборче законодавство шляхом відмови обраних до обласної ради кандидатів на користь колишніх «регіоналів».

У Вінниці представники партії «Опозиційний блок» знайшли спосіб обійти нове виборче законодавство шляхом відмови обраних до обласної ради кандидатів на користь колишніх «регіоналів».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

Зокрема, як повідомляють журналісти, депутатами Вінницької обласної ради стали Сергій Чорноокий, Петро Одарченко, Віктор Олексієнко, Тетяна Антонець, Юрій Яремчук та Олександр Побережець, які мали у списках партії 1, 2, 8, 13, 27 та 58 місця, у той час як, відповідно до результатів голосування, «Опозиційний блок» отримав у облраді тільки 6 місць.

Для того, щоб останні четверо з цього списку отримали місця в обласній раді, від своїх мандатів відмовилися 52 кандидати.

Вибори-2015: ККД українських партій на місцевих виборах«Слово і Діло» вирішило проаналізувати, який відсоток висунутих партіями депутатів потрапили до місцевих рад. Інформація станом на 10 годину 4 листопада.

«Заяви про відмову від депутатських мандатів у п’ятницю ми прийняли від близько 50 кандидатів, які балотувалися до обласної ради по багатомандатному округу за списком «Опозиційного блоку». Офіційно зареєстрованими було шестеро депутатів від партії – перша особа в списку та п’ятеро – згідно з партійним рейтингом. Після таких «рокіровок» четверо із шести замінено», – розповіли в ОВК.

Загалом підтримка «Опоблоку» на виборах до Вінницької обласної ради склала 6,19% голосів.

Нагадаємо, «Опозиційний блок» не вперше потрапляє у скандальну ситуацію протягом місцевої виборчої кампанії-2015. Зокрема, спірними вважаються результати виборів мера в Кривому Розі, де з мінімальним відривом переміг кандидат від цієї партії Юрій Вілкул.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: