ДФС проігнорувала доручення Яценюка про люстрацію співробітників служби

Читать на русском
Із 76 осіб, які мали бути звільнені, отримані документи лише на 32 співробітників відомства.

Із 76 осіб, які мали бути звільнені, отримані документи лише на 32 співробітників відомства.

Про це в інтерв'ю «АСН» розповіла директор департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції Тетяна Козаченко, передає «Слово і Діло».

«При Кабінеті міністрів була спеціально створена робоча група, в яку – разом із Мінфіном, Секретаріатом Кабміну, представниками громадської ради – входив і Мін'юст. Це дало можливість зробити комісію максимально незалежною, об'єктивною та неупередженою», – заявила вона.

За словами Тетяни Козаченко, звільнення відбулося тлише на 50%. Можна сказати, що ДФС проігнорувала доручення прем'єр-міністра.

Арсеній ЯценюкГолова політради партії "Народний фронт"
Яценюк обіцяє, що закон про люстрацію не буде скасованоСказано 25 жовтня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

«Перевірка цікава не сама по собі, а тим, як ДФС виконала доручення прем'єра. Так от, із 76 осіб, які мали бути звільнені, ми отримали документи лише на 32», – сказала директор департаменту.

«Звільнили перших осіб, глав структурних підрозділів, їхніх заступників. Також глав областей та їхніх заступників як у самій ДФС, так і на митниці», – уточнила Тетяна Казаченко.

Нагадаємо, минулого року прем'єр-міністр пообіцяв, що з квітня 2015 року стартує люстраційна перевірка в територіальних органах державної влади.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: