Касько розповів, чим займатиметься Агентство з розшуку та управління активами

Читать на русском
Заступник генерального прокурора України Віталій Касько заявив, що новостворене агентство допомагатиме слідству в пошуку активів.

Заступник генерального прокурора України Віталій Касько заявив, що новостворене агентство допомагатиме слідству в пошуку активів.

Про це він повідомив у інтерв'ю «Українській правді», передає «Слово і Діло».

«Тут потрібно розуміти, що ця агенція не є замінником правоохоронних органів. Це сервісна служба, яка має допомогти слідству в пошуку активів», – сказав Касько.

Рада готова переголосувати закони, якими незадоволений ТомбінськийВерховна Рада готова внести зміни до законів про створення Нацагентства з розшуку й управління активами, про спецконфіскацію та вдосконалення інституту спецконфіскації.

За його словами, це відомство не є зайвим, а в ЄС майже в усіх країнах є якщо не окрема агенція, то якась інша інстанція, що виконує функції розшуку та управління активами. Як стверджує Касько, створення даного агентства не означає, що правоохоронці можуть розслабитися й сказати суспільству: «Все, тепер агенція шукає активи, розслідує, арештовує».

«Прокуратура та слідчі органи як відповідали, так і відповідатимуть за арешт і повернення злочинних активів. Ця агенція має спростити роботу слідчим в частині пошуку, а в частині управління – максимально усунути корупційні ризики», – пояснив він.

На переконання заступника генпрокурора, в будь-якій європейській країні держава на управлінні активами заробляє, а не втрачає через корупцію. Касько також нагадав, що раніше, якщо щось і вилучали, то воно кудись зникало чи було замінено на підробку.

Крім того, за його словами, штат відповідного агентства становитиме не більше 100 осіб на всю Україну, включаючи територіальні відділення та відряджених до агенції фахівців із прокуратури, податкової, фінрозвідки тощо.

Нагадаємо, раніше Верховна Рада України ухвалила законопроект про створення Національного агентства з розшуку та управління активами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: