Для вступу до НАТО Україні знадобиться 7 років – глава місії України при Альянсі

Читать на русском
Щоб приєднатися до Північноатлантичного альянсу, Україні необхідно буде пройти перехідний період тривалістю близько 7 років.
Фото: "Європейська правда"

Щоб приєднатися до Північноатлантичного альянсу, Україні необхідно буде пройти перехідний період тривалістю близько 7 років.

Про це повідомив виконувач обов'язкыв керівника місії України при НАТО Єгор Божок, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Разом з тим, чиновник сподівається, що Україні вдасться скоротити цей період до 5-6 років.

«Принаймні такі терміни (7 років – Ред.) прописуються в стандартах перехідного періоду, який визначається НАТО. Коли ми говорили про виконання всього набору критеріїв, то говорили про здатність України виконати їх за п'ять-шість років. Всі нові країни НАТО пройшли саме такий період», – зауважив Божок.

При цьому, є 2 основних напрямки роботи: євроінтеграція, включаючи весь перелік критеріїв, прописаних в Угоді про асоціацію з Європейським Союзом, і другий – розвиток Збройних сил України, їх сумісність зі збройними силами країн-членів НАТО.

Нагадаємо, раніше заступник генсека НАТО Александер Вершбоу заявив, що своїми діями в Україні та в Сирії Росія створила навколо себе нову «залізну завісу».

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: