На Донбасі будуть гарячі точки, але не нова ескалація – експерт

Читать на русском
Олександр Солонтайексперт з політики

Зміни дій щодо РФ будуть лише наступного року після аналізу Мінських домовленостей.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політичний експерт Олександр Солонтай, аналізуючи зустрі президентів США та РФ на саміті G20.

«Навряд чи розмова Обами й Путіна на саміті призведе до якогось компромісу. Все, що відбувалося за останні дні, й усе, про що йшлося в розмові, свідчить про те, що найближчим часом розв'язки не буде. Питання буде відкладено й Україна має бути готовою до такої тягнучки ще, можливо, протягом місяця», – припускає експерт.

Однак, за його словами, малоймовірно, що найближчим часом Путін зважиться на повномасштабну ескалацію.

«У найближчий період буде така ж ситуація, як зараз: будуть гарячі точки, але не буде серйозної ескалації», – підкреслив Солонтай.

Щойно зміниться світова економічна кон'юнктура, РФ зможе діяти в Україні таким чином, щоб не загинула їхня економіка. Тоді вони й відновлять агресію, зазначив експерт.

«Якщо світова економічна кон'юнктура буде такою ж, як зараз, то буде часткове заморожування конфлікту, але й час від часу активізація в якихось гарячих точках, – вважає він.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко заявив, що Мінські угоди не будуть продовжені до 2016 рокуСказано 11 вересня 2015 р.Статус обіцянки: Архів

Щодо європейської політики, то, за його словами, навіть попри те, що відбувалося, навряд чи пакет персональних санкцій зміниться.

«Про якісь зміни можна буде говорити не раніше наступного року, після того, як будуть аналізувати за підсумками року, наскільки взагалі «Мінськ» виконаний. Поки що світ упевнений, що домовленості не виконуються з вини РФ», – резюмував Олександр Солонтай.

Нагадаємо, 15-16 жовтня в Туреччині проходить саміт G20. Як повідомлялося, бесіда президентів США та РФ тривала більше 20 хвилин і стосувалася ситуації в Сирії та Україні.

Також відомо, що однією з основних тем заходу були теракти в Парижі, в результаті яких загинуло мінімум 129 осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: