Фацевич розповів, скільки людей служитиме в патрульній поліції

Читать на русском
Заступник шефа Нацполіції Олександр Фацевіч заявив, що всього в патрульній службі служитиме близько 25 тисяч правоохоронців.

Заступник шефа Національної поліції України Олександр Фацевич заявив, що всього в патрульній службі служитиме близько 25 тисяч правоохоронців.

Про це він розповів у інтерв'ю «Укрінформу», передає «Слово і Діло».

За його словами, на даний момент кількість поліціантів у структурі налічує трохи більше 5,5 тисяч осіб, а до березня наступного року їх число становитиме 16 тисяч. «Всього необхідно більше 20 тисяч. Я думаю, в патрульної поліції буде близько 25 тисяч особового складу», - зазначив Фацевич.

Новий глава поліції розповіла, як проходитиме переатестація МВСНовопризначений глава Національної поліції Хатія Деканоїдзе розповіла про етапи проходження переатестації працівниками МВС.

Також заступник шефа Нацполіціі розповів, що у відомстві розробляється новий план, згідно з яким у патрульної поліції з'являться підрозділ особливого призначення, групи швидкого реагування і, можливо, буде збільшено блок громадської безпеки, а в районах з'являться шерифи замість дільничних.

Крім того, Олександр Фацевич повідомив, що зі столичної патрульної поліції звільнилися30 поліціантів. Він стверджує, що деякі з них пішли за власним бажанням, а інші були звільнені через порушення службової дисципліни.

«Але ми, чесно кажучи, в приємному шоці, тому що відсів невеликий – думали, що буде близько 30 відсотків», – додав він.

Нагадаємо, 7 листопада набув чинності закон «Про національну поліцію», а керівником відповідного відомства була призначена Хатія Деканоїдзе.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: