У Миколаєві відбувається оновлення політичної еліти – експерт

Читать на русском
Несподівані для багатьох результати виборів у Миколаєві, де переміг представник партії «Самопоміч» Олександр Сенкевич, є показником демократичності.

Несподівані для багатьох результати виборів у Миколаєві, де переміг представник партії «Самопоміч» Олександр Сенкевич, є показником демократичності.

Про це під час прес-конференції заявила координатор парламентських і виборчих програм громадянської мережі «ОПОРА» Ольга Айвазовська, передає «Слово і Діло» з посиланням на телеканал «112».

За її словами, результат виборів в Миколаєві лише підтвердив, що оновлення місцевої політичної еліти відбувається, в тому числі й за рахунок виборів, коли з двох осіб обирають кандидата, який буде більш ефективним.

«Такі сюрпризи можливі лише в демократичних країнах», – зазначила Ольга Айвазовська.

Олександр СєнкевичМіський голова Миколаєва
Сенкевич обіцяє створити нові робочі місця у МиколаєвіСказано 25 вересня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

Також Ольга Айвазовська висловила переконання, що рішення впровадити систему двох турів виборів міського голови є політично вірним.

«Результати в окремих містах, навіть за відриву між першим і другим кандидатом у першому турі 10% й більше, показали, що політично другий тур є правильним рішенням. Тому що багато де ми побачили нові обличчя, результативності голосування за якими в першому турі ніхто не очікував», – сказала Ольга Айвазовська.

Нагадаємо, раніше в «ОПОРІ» заявили, що в 14 з 29 міст, в тому числі й у Миколаєві, високий рівень потенційної конфліктності при голосуванні та підрахунку голосів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: