Шокін захопився гучними справами, забувши про розслідування теракту під Радою

Читать на русском
Генпрокурор Віктор Шокін, який пообіцяв «в найкоротші терміни» завершити слідство щодо серпневих зіткнень під Верховною Радою, не дотримав свого слова.
Віктор Шокін

У своїх обіцянках українські політики люблять оперувати такими фразами, як «найближчим часом» або «в найкоротші терміни». Таким чином вони знімають з себе відповідальність за невиконання взятого на себе зобов'язання, оскільки в даних висловах не існує певних часових рамок.

Одним з таких державних діячів виявився чинний генпрокурор Віктор Шокін, який 17 вересня пообіцяв завершити слідство щодо зіткнень під Верховною Радою 31 серпня «в найкоротші терміни», пише «Слово і Діло».

Судячи з усього, «найкоротші терміни» для Шокіна мають мінімум 61 день, оскільки завтра, 17 листопада, виповнюється два місяці з моменту його обіцянки.

«Слово і Діло» поцікавилося у Міністерства внутрішніх справ, на якому етапі перебуває дане розслідування. У МВС нам повідомили, що у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом заворушень 31 серпня під стінами Верховної Ради, встановлено 30 осіб. Про підозру повідомлено всім, уточнили в Міністерстві.

Однак через 2,5 місяці після кривавих подій під будівлею парламенту досудове розслідування за вказаним провадженням досі не завершено. Таким чином, вищезазначена обіцянка Віктора Шокіна отримала в нашій системі статус «не виконано».

Нагадаємо, в результаті вибуху бойової гранати під час мітингу під Верховною Радою 31 серпня постраждали більше 140 осіб. Також, в результаті отриманих травм загинули кілька бійців Національної гвардії. Буквально наступного ж дня генеральний прокурор взяв розслідування трагедії на особистий контроль, назвавши події під Радою терактом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: