Другий тур: результати виборів у містах Західної України

Читать на русском
Територіальні виборчі комісії ще завершують підрахунок голосів, однак уже відомі результати паралельного підрахунку. Попри низьку явку виборців, за результатами незалежних екзит-полів та інформацією з територіальних виборчих комісій, вибори в низці міст Західної України можна вважати такими, що відбулися.

Територіальні виборчі комісії ще завершують підрахунок голосів, однак уже відомі результати паралельного підрахунку. Попри низьку явку виборців, за результатами незалежних екзит-полів та інформацією з територіальних виборчих комісіях, вибори в низці міст Західної України можна вважати такими, що відбулися.

Про це з посиланням на відкриті джерела повідомляє «Слово і Діло».

В Житомирі на виборах мера перемагає Сергій Сухомлин, який більше, ніж на на 10% випереджає колишню в. о. міського голови Любов Цимбалюк: 55,09% проти 44,91%.

У Вінниці кандидат від «БПП» Сергій Моргунов, за даними екзит-полів, із результатом у 66% обходить свою суперницю, депутата Вінницької обласної ради Людмилу Щербаковську, в якої лише 31% голосів виборців.

У Рівному вже практично може не сумніватися у власній перемозі чинний мер Володимир Хомко. Він із результатом 64,21% обходить Дмитра Якимця, у котрого 32,15%.

У Хмельницькому, за даними видання «Depo.Хмельницький», перемагає кандидат від «Свободи» Олександр Симчишин, однак даних про відсоток його підтримки наразі немає.

У Чернівцях, за офіційними даними, переможцем виборів став чинний мер Олексій Каспрук. Із результатом у 64,47% він випередив Віталія Михайлішина, за котрого свої голоси віддали 35,53% чернівчан.

У Луцьку, де опрацьовано вже 100% голосів, Олександру Товстенюку не вдалося наздогнати чинного мера Миколу Романюка і той перемагає з результатом у 57%, що на 14% більше, ніж у представника Благодійного фонду «Новий Луцьк» Ігоря Палиці.

В Івано-Франківську, за попередніми результатами, перемогу може святкувати «свободівець» Руслан Марцінків. У нього 56,47% голосів, тоді як у його суперника Ігоря Насалика – 43,53%.

У Львові поразку в боротьбі проти Андрія Садового вже визнав Руслан Кошулинський. За чинного міського голову віддали свої голоси (за результатами обробки 98% протоколів) 61,1% львів'ян. Кошулинського підтримали 36,9%.

В Ужгороді, за попередніми даними, перемогу здобуває екс-секретар міської ради Богдан Андріїв. Його підтримали 58,57% мешканців обласного центру. У його суперника, колишнього мера Ужгорода Сергія Ратушняка – лише 30,9% голосів.

Нагадаємо, як зазначалося раніше, під час другого туру виборів мерів українськийх міст явка виборців виявилася надзвичайно низькою. Голова ЦВК Михайло Охендовський навіть припустив, що через це в майбутньому може бути скасована двотурова система обрання міських голів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: