Другий тур: результати виборів у містах Центральної та Східної України

Читать на русском
У неділю, 15 листопада, в Україні пройшов другий тур виборів мерів низки міст Центральної та Східної України і вже є остаточні результати з деяких міст.

У неділю, 15 листопада, в Україні пройшов другий тур виборів мерів низки міст Центральної та Східної України і вже є остаточні результати з деяких міст.

Про це пише «Слово і Діло».

Буремний другий тур. Де і чому вибори мерів можуть бути зірвані?Під загрозою зриву наразі перебувають вибори у Дніпропетровську та Ужгороді. Про це, посилаючись на дані громадських активістів та засобів масової інфорсмації повідомляє «Слово і Діло».

Так, у Черкасах чинний мер міста Сергій Одарич визнав перемогу свого суперника у другому турі виборів, кандидата від ВО «Батьківщина» Анатолія Бондаренка. Згідно його даних, у голосуванні взяли участь 60 тисяч 371 виборець, з них за Бондаренка проголосували 29 тисяч 645 виборців (49,10%), а за самого Одарича віддали свої голоси 27 тисяч 604 особи (45,72%).

«Обробили повні дані за всіма протоколами ділянок із мокрими печатками. Кілька ділянок уточнюють протоколи, але на результат це не вплине», – написав у Facebook Сергій Одарич.

А ось у Сумах обрали нового «старого» мера Олександра Лисенка. Після обробки 100% даних протоколів з виборчих дільниць, він набрав 69,93% голосів, пише місцеве видання 0542. Його суперник Анатолій Єпіфанов отримав 21 тисячу 400 голосів (30,07%).

У Запоріжжі також обробили 100% протоколів, згідно підрахунків яких у виборах міського голови переміг Володимир Буряк. За даними ТВК, за Володимира Буряка проголосувало 123 тисячі 682 людини (58,48%), а за його суперника, кандидата від «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» Миколу Фролова – 87 тисяч 814 осіб (41,52%).

У Дніпропетровську виборців підкуповують за гроші з МосквиВід виборця не вимагали голосувати за якогось конкретного кандидата в мери Дніпропетровська.

У Дніпропетровську триває напружена боротьба. Так, згідно з паралельним підрахунком всеукраїнської мережі громадських активістів «ОПОРА», на виборах перемагає кандидат від партії «УКРОП» Борис Філатов – він набирає 53,76%. Його суперник, представник «Опозиційного блоку» Олександр Вілкул – 46,24%. Водночас результати екзит-полу Київського міжнародного інституту соціології, проведеного в Дніпропетровську на замовлення телеканалу «1+1» (власник – група «Приват», що належить олігарху Ігорю Коломойському), Борис Філатов набрав 62%, а Олександр Вілкул – 38%.

Ще в одному місті може бути обраний чинний мер. У Полтаві у другому турі перемагає Олександр Мамай. Його підтримали 62,6% виборців (53 тисячі 390 голосів), а його опонента Андрія Матковського – 37,4% (31 тисяча 949 голосів). Про це повідомляє інтернет-видання «Полтавщина» з посиланням на джерело з місцевої ТВК.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: