Закривати не можна реформувати. Реалії та перспективи українських банків

Читать на русском

Минулого тижня у світлі голосування за безвізові закони повз увагу депутатів Верховної Ради пройшла низка важливих для країни законопроектів, що стосуються реформування фінансового сектору України.
Руслан Демчак

Минулого тижня в світлі голосування за безвізові закони повз увагу депутатів Верховної Ради пройшла низка важливих для країни законопроектів, що стосуються реформування фінансового сектору України.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Руслан Демчак.

Законопроекти №2449, №2286а та №3111 так і не були розглянуті парламентом із різних причин: останній був відправлений на доопрацювання, два інших просто не набрали необхідної кількості голосів для винесення на розгляд у сесійній залі.

«І хоча всі три законопроекти направлені на відновлення банківського сектору, основна причина відмови підтримки, що обговорювалась у залі ВР, – це незгода більшості депутатів із політикою керівництва НБУ», – пояснив Демчак.

Йдеться, зокрема, про такі законопроекти, як щодо введення кредитного реєстру НБУ, що є однією з вимог МВФ, про капіталізацію та реструктуризацію банків, що дасть шанс на виживання «проблемним» банкам, а також про реформи фінансового сектору в цілому.

Разом з тим, Європейський банк реконструкції та розвитку відзначає прогрес України в реформуванні банківської сфери. Йдеться, зокрема, про закриття банків з непрозорою структурою власності, надмірними обсягами кредитування пов'язаних осіб та слабким менеджментом.

Своєю чергою, «Слово і Діло» вирішило нагадати історію змін у банківському секторі протягом останніх років.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: