Новий призов: що планує Генштаб?

Читать на русском
Незважаючи на загострення ситуації на Донбасі та порушення Мінських домовленостей, в Генштабі повідомили, що не мають наміру поки оголошувати новий призов.

Начальник прес-служби Генерального штабу Збройних сил України Владислав Селезньов заявив, що у Генеральному штабі Збройних сил України поки не планують наступної хвилі мобілізації.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на УНІАН.

«На сьогодні питання про проведення наступної, сьомої, хвилі мобілізації не актуальне. У Збройних силах України є достатня кількість особового складу, здатного ефективно виконувати завдання, у тому числі і в зоні проведення антитерористичної операції», - підкреслив він.

При цьому він пояснив, за рахунок чого зараз забезпечена необхідна кількість військовослужбовців.

«В першу чергу це стало можливо за рахунок кадрових військових, у другу - за рахунок хвиль мобілізації, які ми зробили в цьому році», - сказав він.

«Йдеться про четверту, п'яту та шосту хвилю мобілізації», - уточнив Селезньов.

Тим часом, на Донбасі бойовики знову порушили режим «тиші» і відкрили вогонь вже по всіх напрямках.

«При цьому в ході 2-годинного бою російсько-терористичні війська застосовували не тільки озброєння БМП-2, гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю, а й 82-міліметрові міномети, які, згідно Мінським домовленостями, вже повинні бути відведені», - повідомляє штаб АТО.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє негайно оголосити мобілізацію, якщо ситуація на Донбасі загостритьсяСказано 20 вересня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

У коментарі «Слову і Ділу» політолог Олег Саакян аргументував обстріли тим, що РФ потрібно ще протягнути своїх кандитатів на вибори в тих прифронтових містах, де вони були зірвані.

«Навряд чи РФ хоче повернутися до повного військового протистояння, це скоріше важіль тиску і створення потрібної картинки для нових меседжів», - вважає він.

Також, Президент України Петро Порошенко повідомив, що негайно оголосить мобілізацію у разі загострення ситуації на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: