Чому активізувалися бойовики на Донбасі? Думка експерта

Читать на русском
Олег Саакянполітолог

У деяких містах вибори були зірвані. Бойовиків «ЛНР» перивели в повну бойову готовність, щоб протягнути своїх кандидатів.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог, глава Єдиного координаційного центру «Донбас» Олег Саакян, аналізуючи інформацію про те, що бойовики «ЛНР» приведені в повну бойову готовність.

«Останні дні ми бачимо, що відбуваються військові протистояння з використанням зброї, ще не великого калібру, але вже були мінометні обстріли. «ЛНР» активізується з декількох причин. По-перше, для того, щоб чинити тиск на Україну в переговорному процесі. Крім того, наближення виборів на деяких територіях, для яких потрібне певне «прогрівання» простору для виходу потрібних їм кандидатів», – пояснює політолог.

Крім того, за його інформацією, на одному з блокпостів було вбито чергових. Люди були в російській формі та в масках.

Від «гібридної війни» на Донбасі Путін перейшов до «гібридного миру» – експертСпеціаліст поділився міркуваннями щодо інформації про те, що бойовики перейшли до прямого штурму в зоні АТО, але Президент та представники ЄС переконують, що Україна на шляху до миру та затишшя.

«Завдання бойовиків зараз – вчинити провокацію й звинуватити в цьому Україну, щоб вийти з Мінського процесу в тому форматі, в якому він сьогодні є. Але конфлікт затягується і зв'язує по руках як Україну, так і РФ», – зауважив він.

Поки що щільність обстрілів, на його думку, не говорить про новий виток військового протистояння.

«Навряд чи РФ хоче повернутися до повного військового протистояння, це скоріше важель тиску та створення потрібної картинки для нових меседжів», – резюмував політолог.

Як відомо, у двох містах Донецької області – Маріуполі та Красноармійську – вибори призначені на 29 листопада нинішнього року.

Президент України Петро Порошенко повідомив, що негайно оголосить мобілізацію в разі загострення ситуації на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: