У Дніпропетровську виборців підкуповують за гроші з Москви

Читать на русском
Від виборця не вимагали голосувати за якогось конкретного кандидата в мери Дніпропетровська.

Від виборця не вимагали голосувати за якогось конкретного кандидата в мери Дніпропетровська.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко, передає «Слово і Діло».

«З'ясувалося, що зловмисники отримують фінансування за рахунок електронних грошей із Москви, після чого ці гроші конвертуються в Україні в гривню, і потім використовують цю гривню для підкупу виборців. На сьогоднішній день задокументовано факт підкупу 10 тисяч жителів Дніпропетровська, які виявили згоду через SMS, Viber, а також фактом пересилання сфотографованих бюлетенів», – розповів народний депутат.

Геращенко зазначив, що в середині жовтня багато жителів міста почали отримувати повідомлення через Viber з пропозицією продати свій голос на виборах. Тим, хто погодився на продаж свого голосу, пропонувалося вислати через Viber підтвердження своєї згоди і натомість отримати поповнення свого телефонного номера на 50 гривень. Зробили це 10 тисяч осіб.

Далі, за кілька днів до дня виборів, особам, які дали свою згоду на співпрацю, надійшла пропозиція надіслати на вказану адресу електронної пошти фото свого виборчого бюлетеня по виборах мера Дніпропетровська з позначкою, за кого вони проголосували.

При цьому, від виборця не вимагали голосувати за якогось конкретного кандидата в мери Дніпропетровська. «Мабуть організатори схеми інтернет-скупки голосів продовжували роботу в розрахунку на підкуп гарантованих голосів у другому турі виборів Дніпропетровського міського голови», - заявив нардеп.

За його словами, це перша в Україні «дистанційне» скуповування голосів. У Росії така технологія використовується вже кілька років. «Мабуть, хтось, хто має близькі стосунки з Російською Федерацією, вирішив спробувати задіяти подібну технологію для скуповування голосів громадян України», – підкреслив він.

Нагадаємо, раніше «Об'єднання «Самопоміч» виступило на підтримку кандидата в мери Дніпропетровська Бориса Філатова. Свою позицію в «Самопомочі» мотивують тим, що демократичні сили повинні об'єднатися, щоб перешкодити реваншу колишніх «регіоналів» у місті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: