Томенко натякнув, що Рада не зможе вчасно ухвалити Бюджет-2016

Читать на русском
Томенко вимагає переглянути календарний план роботи Верховної Ради, оскільки протягом грудня парламент зможе повноцінно працювати лише три дні.
Микола Томенко

Заступник голови фракції «БПП» Микола Томенко вимагає переглянути календарний план роботи Верховної Ради, оскільки протягом грудня парламент зможе повноцінно працювати лише три дні.

Про це він повідомив у інтерв’ю «112 каналу», пише «Слово і Діло» з посиланням на сайт «БПП».

Він нагадав, що Яценюк прозвітує у Раді в п’ятницю, 11 грудня, а наступне засідання парламенту після цього звіту відбудеться лише 22 грудня. «Взагалі, після 11 грудня у Верховної Ради – лише 3 робочі дні: повноцінні – 22-го і 24-го і напіввихідні – 23-го і 25-го грудня. Інформую вас, що наступне пленарне засідання після цього, згідно з календарним планом, – 12 січня 2016 року», – зазначив Томенко.

Від Яресько хочуть неможливого: за 15 років вчасно Бюджет ухвалювали лише одного разу«Слово і Діло» вирішило розібратися: як часто депутатам вдавалося ухвалити Бюджет у терміни, передбачені Бюджетним кодексом?

У зв'язку з цим депутат назвав «абсолютно нереальними» розмови про те, що після 11 грудня відбудеться або відставка уряду, або радикальне скорочення міністерств і реорганізація уряду, оскільки ВР ще потрібно ухвалити новий Податковий кодекс і лише потім активно обговорити й ухвалити Бюджет на 2016 рік.

Саме через це Томенко вимагає переглянути календарний план роботи парламенту й після 11 грудня зробити наступний тиждень пленарним.

«Сесія повинна працювати до кінця року, аж поки не відбудуться кадрові зміни в уряді, і новий чи оновлений склад Кабінету міністрів не запропонує на розгляд парламенту Податковий кодекс, потім – Бюджет, і вони будуть ухвалені в першому та другому читаннях з нормальною процедурою обговорення та внесення правок», – сказав політик.

Резюмуючи, Томенко припустив, що для ухвалення «адекватного» Бюджету, а не нинішнього варіанту, «якого ніхто не бачив і не читав», Верховна Рада має, як мінімум, працювати протягом усього грудня.

Нагадаємо, раніше міністр фінансів України Наталія Яресько заявила, що проект Державного бюджету на 2016 рік буде внесений до Верховної Ради через 2-3 тижні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: