«Екс-регіонали» втратили колишній авторитет у Дніпропетровську – експерт

Читать на русском
Дмитро Купираполітолог

Попередні результати виборів у Дніпропетровську та Кривому Розі показали, що «екс-регіонали» вже не в такій великій кількості заходять до міських та районних рад.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політичний експерт Дмитро Купира, аналізуючи інформацію про те, що «Самопоміч» підтримає Філатова на виборах та ймовірність його перемоги у другому турі.

«Команда Вілкула буде битися з останніх сил, тому що зараз видно, як вони втрачають форпост за форпостом. Для прикладу, в Криворізьку міську раду, яка є власне вотчиною Вілкула там пройшли інші політичні сили, які будуть робити вже іншу опозицію. Мало того, що туди не в такій великій кількості заходять «регіонали», які там розпорошились на різні проекти, так заходять ще й прогресивні політичні сили. Зокрема, «Сила людей», та ж «Самопоміч». Така ж ситуація й у районних радах», - аналізує експерт.

Тому, на його переконання, можна сказати, що потенціал Філатова на даний момент більший, ніж у Вілкула.

Вілкула мають заарештувати після другого туру виборів – експертПолітолог поділився міркуваннями щодо заяви Бориса Філатова, який попередив про можливе затримання Вілкула.

«Філатова має більше шансів на перемогу», – підкреслив політичний експерт.

Водночас політолог Володимир Цибулько переконаний, що саме Вілкул – дуже зручна фігура для бінарного сценарію, для гри в чорне та біле.

«Все-таки ескалація передбачає чітке окреслення ворога. Не опонента, а саме ворога. Тому Вілкул тут є майже ідеальною фігурою для Філатова. Та чи скористається Філатов цими технологічними можливостями?», – зазначив він.

Нагадаємо, що за результатами першого туру колишній «регіонал» Олександр Вілкул випереджає «укропівця» Бориса Філатова лише на 2%.

Переглянути всі обіцянки Бориса Філатова можна тут, а обіцянки Олександра Вілкула доступні за наступним посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: