У ВККС пояснили, чому досі не почалася переатестація суддів

Читать на русском
У Вищій кваліфікаційній комісії суддів кажуть, що всі необхідні кроки для проведення переатестації суддів вони зробили.

У Вищій кваліфікаційній комісії суддів кажуть, що всі необхідні кроки для проведення переатестації суддів вони зробили.

Наразі затримка за Радою суддів України, яка має погодити Положення про порядок складення іспиту та методику його оцінювання, розповіли «Слову і Ділу» у ВККС.

У Комісії констатують, що направляли відповідне положення до Ради суддів тричі, однак досі не отримали відповіді.

«Вища кваліфікаційна комісія вжила всіх належних та необхідних заходів для забезпечення проведення первинного кваліфікаційного оцінювання суддів. Водночас повідомляємо, що розпочати цю процедуру поки неможливо через те, що Рада суддів України не погодила визначений Комісією Порядок та методологію кваліфікаційного оцінювання судді, який тричі (22 липня, 3 вересня, 21 жовтня 2015 року) було направлено до Ради суддів України на погодження з урахуванням нових зауважень Ради суддів України», – йдеться в листі ВККС.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що вища рада юстиції за два тижні позбавить посад 300 суддівСказано 26 червня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

Нагадаємо, сьогодні народний депутат Юрій Луценко в парламенті заявив, що судова реформа буде проведена до кінця 2015 року.

Натомість навколо способу реформування судової системи все ще точаться дискусії. Так, Кабінет міністрів пропонує звільнити всіх суддів та перепризначити їх після перевірки та переатестації. Президент таку ініціативу не підтримує, вважаючи цей спосіб таким, що не відповідає міжнародним нормам із прав людини.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: