Рада готова переголосувати закони, якими незадоволений Томбінський

Читать на русском

Верховна Рада готова внести зміни до законів про створення Нацагентства з розшуку й управління активами, про спецконфіскацію та вдосконалення інституту спецконфіскації.
Фото: РИА Новости Украина

Верховна Рада готова внести зміни до законів про створення Нацагентства з розшуку й управління активами, про спецконфіскацію та вдосконалення інституту спецконфіскації.

Про це заявив віце-спікер парламенту Андрій Парубій, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

Він зазначив, що ухвалені проекти законів уже були направлені на вивчення європейськими спеціалістами, і якщо ті визнають внесені депутатами з голосу поправки такими, що не відповідають вимогам ЄС, український парламент їх переголосує.

В одному з «безвізових» законів профільний комітет знайшов «корупцію»Комітет із питань боротьби з корупцією визнав корупціогенним законопроект «Про внесення змін до деяких законів України щодо документів, що підтверджують громадянство України».

«Буквально сьогодні станом на ранок таблиці за цими законопроектами були зведені й роздані нашим закордонним експертам. Я думаю, протягом 3-4 днів ми зможемо отримати експертизу й зможемо вже чітко визначити, чи є застереження до тих чи інших положень, які були внесені з голосу. У разі, якщо будуть принципові застереження, ми будемо їх доголосовувати або переголосовувати», – заявив Парубій.

Нагадаємо, 10 листопада глава представництва ЄС в Україні Ян Томбінський висловив занепокоєння змінами до закону щодо створення Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів. Зокрема, Томбінський засумнівався у відповідності внесених Радою поправок стандартам ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: