Попри обіцянку Яценюка, ГПУ не знайшла криміналу в діях мукачівської міліції

Читать на русском
Генеральна прокуратура України поки не висунула жодної підозри працівникам міліції Мукачева, які, за інформацією прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, причетні до фактів контрабанди на Закарпатті.

Генеральна прокуратура України поки не висунула жодної підозри працівникам міліції Мукачева, які, за інформацією прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, причетні до фактів контрабанди на Закарпатті.

Про це «Слову і Ділу» стало відомо з відповіді ГПУ на інформаційний запит видання.

Обіцянку притягнути до відповідальності правоохоронців, причетних до організації контрабанди на Закарпатті, прем'єр дав ще 14 липня – після інциденту з бійцями «Правого сектора», охороною народного депутата Михайла Ланя та місцевою міліцією 11 липня.

«Вони (міліціонери – Ред.) підтримували контрабандистів і контрабанду, і всі будуть притягнуті до відповідальності за злочини, що були скоєні», – сказав тоді Яценюк.

Арсеній ЯценюкГолова політради партії "Народний фронт"
Яценюк пообіцяв притягнути до відповідальності правоохоронців Мукачева, причетних до контрабандиСказано 14 липня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Слово і Діло» з'ясувало, що станом на 29 липня 2015 року за фактом стрілянини в Мукачеві було порушено 7 кримінальних проваджень. Однак, як нині уточнили в Генпрокуратурі, жодної підозри працівникам міліції у цій справі висунуто не було.

«На даний час у вказаному кримінальному провадженні повідомлення про підозру у вчиненні працівниками правоохоронних органів фактів контрабанди не складалися», – йдеться в листі Генеральної прокуратури України від 9 листопада.

Додамо також, що притягнути до відповідальності винних у інциденті в Мукачеві тоді ж пообіцяв і народний депутат Віталій Купрій, однак поки що і його обіцянка має статус «в процесі».

Ознайомитися зі списком обіцянок Арсенія Яценюка можна в його профілі на сайті «Слова і Діла», перевірити відповідальність його підлеглих в уряді – у розділі «Обіцянки політиків» за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: