Кабмін доручив Нацгвардії охороняти суди

Читать на русском
Національна гвардія та Національна поліція тимчасово охоронятимуть суди, а також інші органи та установи судової системи.

Національна гвардія та Національна поліція тимчасово охоронятимуть суди, а також інші органи та установи судової системи.

Відповідну постанову Кабінету міністрів України було опубліковано на сайті, передає «Слово і Діло».

«Установити, що тимчасово, на період до початку виконання в повному обсязі повноважень відомчою воєнізованою охороною Державної судової адміністрації, охорона судів, інших органів та установ судової системи, а також установ судових експертиз здійснюється підрозділами Національної гвардії та Національної поліції», – йдеться в постанові.

Також Кабмін затвердив перелік судів, які будуть охоронятися силами Нацгвардії та поліції.

«Охорону судів загальної юрисдикції, Вищої ради юстиції, Вищої кваліфікаційної комісії суддів, Державної судової адміністрації, територіальних управлінь Державної судової адміністрації, Національної школи суддів та установ судових експертиз Мін’юсту та МОЗ здійснюватимуть підрозділи Нацгвардії та патрулі поліції», – повідомляє прес-служба Нацгвардії.

Також наголошується, що дана постанова має тимчасовий характер, а точніше НГУ та поліція охоронятимуть суди до повноцінної діяльності відомчої воєнізованої охорони Державної судової адміністрації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: