Яценюк хоче ліквідувати шість міністерств – Кононенко

Читать на русском
Запропонована прем'єр-міністром концепція реформування Кабміну передбачає скорочення шести міністерств, повідомив заступник глави фракції «БПП».
Ігор Кононенко

Запропонована прем'єр-міністром концепція реформування уряду передбачає скорочення шести міністерств.

Про це в інтерв'ю «ЛІГАБізнесІнформ» повідомив перший заступник голови фракції «Блоку Петра Порошенка» Ігор Кононенко, пише «Слово і Діло».

Він розповів, що на даний момент коаліція ще не обговорювала можливі кандидатури нових міністрів. «Ми спочатку хотіли б почути від прем'єр-міністра його концепцію реформування уряду. Наскільки мені відомо, вона передбачає значне скорочення кількості міністерств – мінус шість міністерств. А це досить серйозно», – сказав нардеп.

Порошенко не готовий сформувати новий Кабмін без Яценюка – ТоменкоНа даний момент Президент ще не готовий до формування нової коаліції. Порошенко також не готовий до формування нового уряду на чолі з іншим прем'єр-міністром, додав політик.

Коаліцію також цікавить питання, що робити з віце-прем'єр-міністрами. «Зараз віце-прем'єри, очолюють міністерства – це міністри з якоюсь авторитарною добавкою, яка, втім, не додає жодних повноважень. А віце-прем'єри без міністерств – декоративна посада: є апарат, але немає повноважень», – пояснив Кононенко, уточнивши, що концепція реформування Кабміну повинна передбачити їхні реальні повноваження.

«Коли ми це побачимо, обговоримо та отримаємо розуміння, тільки тоді під нову модель Кабміну можна буде обговорювати й пропонувати кандидатури», – додав політик.

Кононенко також підкреслив, що в разі відставки Яценюка новим прем'єр-міністром може стати тільки член «Народного фронту», оскільки на минулорічних парламентських виборах між «БПП» і «НФ» було досягнуто певних політичних домовленостей.

«У будь-яких варіантах я виключаю ситуацію, за якої прем'єр-міністром може стати представник не від «Народного фронту». Це руйнує домовленості», – резюмував народний депутат.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: