У «БПП» пропонують альтернативний варіант зниження ренти на газ

Читать на русском
Після заяви лідера фракції «Батьківщини» Юлії Тимошенко про бойкотування голосувань за закони в «БПП» вирішили запропонувати альтернативний варіант зниження ренти на газ.

Після заяви лідера фракції «Батьківщини» Юлії Тимошенко про бойкотування голосувань за закони у «Блоці Петра Порошенка» вирішили запропонувати альтернативний варіант зниження ренти на газ.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «РБК-Україна».

За словами народного депутата Ігоря Кононенка, фракція «БПП» пропонує знизити ренту на газ для «Укргазвидобування» з липня 2016 року. Відповідні правки будуть подані до законопроекту №2835 «Про зниження ренти на газ».

Друга спроба: «Батьківщина» відмовилася голосувати за чужі законопроектиРаніше нардеп Юлія Тимошенко вже обіцяла, що її фракція не голосуватиме за чужі проекти законів, а тепер і її колега Олександра Кужель повторила слова лідера «Батьківщини».

«Ми пропонуємо скоротити термін зниження ренти щодо «Укргазвидобування» не на півтора року, як зачитувала Южаніна (голова комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна – Ред.), а, скажімо так, пройти цю зиму, й після зими вже привести ренту «Укргазвидобування» до загального рівня (29 і 14% – Ред.) – з другого кварталу наступного року», – заявив Кононенко.

Крім того, фракція «БПП» хоче зобов'язати уряд з 1 січня 2016 року перерахувати пільгову норму споживання газу для населення. Ці дві пропозиції, на думку Кононенка, мають примирити коаліцію.

Нагадаємо, вчора, 10 листопада, нардеп Юлія Тимошенко заявила, що фракція «Батьківщини» не братиме участі в голосуваннях парламенту, поки не буде проголосований закон №2835 про зменшення ренти на газ, який знизить тарифи для населення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: