Сенат США схвалив бюджет Пентагону, який передбачає $300 млн для України

Читать на русском
50 млн доларів із загальної суми може бути використано для надання українській стороні оборонного озброєння.

50 млн доларів із загальної суми може бути використано для надання українській стороні оборонного озброєння.

Про це повідомив посол України в США Валерій Чалий на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Сенат Сполучених Штатів Америки 91 голосом проти 3 схвалив доопрацьований бюджет США на 2016 рік на потреби національної оборони, який дозволяє Міністру оборони США в координації з Державним секретарем надати військову допомогу Україні в обсязі $300 млн протягом 2016 фінансового року», - написав Чалий.

Голосування завершило процедуру схвалення обома палатами Конгресу нового, компромісного, варіанта оборонного бюджету, після того як президент США Барак Обама застосував вето до попередньої версії закону.

Минулого тижня документ був підтриманий переважною більшістю Палати представників.

Конгресмен США закликав силою повернути окуповані території УкраїниКонгресмен-республіканець від штату Алабама Мо Брукс заявив, що АП США повинна надати Україні летальну зброю і повернути окуповані території силою.

Незважаючи на зменшення загального кошторису бюджету на $5 млрд, яке стало результатом відповідних домовленостей, досягнутих раніше Адміністрацією та Конгресом США, сума коштів, передбачених для допомоги Україні, не змінилася.

Бюджет набуде чинності після його підписання президентом США. Представник Білого Дому Джош Ернест заявив, що документ буде підписаний, як тільки потрапить на стіл Барака Обами.

Нагадаємо, раніше сенат США одноголосно ухвалив резолюцію, в якій закликав керівництво США надати Україні зброю.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: