РФ витісняє кримських татар, заселяючи півострів росіянами – Чубаров

Читать на русском
Глава Меджлісу заявив, що Російська Федерація проводить політику штучного заселення півострова.

Російська Федерація проводить політику штучного заселення півострова.

Про це під час спілкування з журналістами у Верховній Раді повідомив глава Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України Рефат Чубаров, передає «Слово і Діло».

«Російська федерація проводить політику штучного заселення Криму. З одного боку, вона буде витісняти те населення, яке вона вважає нелояльним. У першу чергу, кримських татар, які залишаються вірними Україні, а також тих, хто не приймає окупацію», – сказав глава Меджлісу.

Рефат Чубаров заявив, що населення півострова Росія буде збільшувати під різними приводами. «Так уже відбувається в правоохоронних, каральних органах, слідчих комітетах, ФСБ, прокуратурі, судах. Вони привезли тисячі працівників цих структур з сім'ями», – зазначив народний депутат.

За словами Чубарова, зараз вже на офіційному рівні обговорюється питання, що в Криму не вистачає 10 тисяч управлінських кадрів. «Окупанти штучно змінюють демографічний, етнічний і релігійний склад території, яку вони окупували», – заявив нардеп.

Рефат Чубаров також закликав депутатів підтримати проект постанови про визнання геноциду кримськотатарського народу. Він підкреслив, що сьогодні над кримськотатарським народом, який за роки незалежності України вже майже зміг повернутися на свою землю, знову нависла загроза витіснення зі своєї Батьківщини.

«Ця загроза принесена російською окупацією. Запобігти цьому зможемо, тлише повернувши Крим до складу України. Схвалення цієї постанови є ще одним кроком до повернення Криму», – резюмував Чубаров.

Нагадаємо, раніше Президент України Петро Порошенко обговорив з президентом Туреччини Реджепом Ердоганом питання, пов'язані з правами кримських татар в окупованому Криму. Під час телефонної розмови між президентами держав Ердоган підкреслив, що Туреччина не визнає незаконної анексії українського Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: