Ложкін чистий: Австрія більше не має претензій до глави АПУ

Читать на русском
На даний момент австрійська прокуратура не проводить будь-яких розслідувань щодо Бориса Ложкіна.

На даний момент австрійська прокуратура не проводить будь-яких розслідувань щодо Бориса Ложкіна.

Про це в інтерв'ю ZN.UA заявив сам Борис Ложкін, надавши документи, що підтверджують цей факт, передає «Слово і Діло».

В офіційній відповіді представника австрійської юридичної компанії CHSH Стефана Хубера він підтверджує, що розслідувань щодо Ложкіна не ведеться.

Як зазначив австрійський адвокат, прокуратура дійсно відкривала попереднє розслідування з приводу транзакцій між компаніями продавця та покупця УМХ. Причиною відкриття такого розслідування послужив той факт, що транзакції між компаніями, які брали участь в операції з продажу медіахолдингу, підпадають під формальні критерії, які можуть свідчити про відмивання доходів. Однак після первісного збору фактів і доказів прокурор припинив дане розслідування.

За словами Хубера, юридичну компанію СHSH, що представляє інтереси Бориса Ложкіна, поінформували в прокуратурі, що розслідування було припинено, оскільки «немає жодних фактичних підстав для подальшого розслідування даних обставин». Таким чином, юрист констатує, що дане питання закрите.

Нагадаємо, у вересні цього року Австрія направила в Генеральну прокуратуру України запит про правову допомогу в розслідуванні, яке проводиться Віднем щодо транзакцій, здійснених главою Адміністрації президента Борисом Ложкіним. За словами Сергія Лещенка, прізвище Бориса Ложкіна фігурувала у кримінальному провадженні за статтею «відмивання грошей». Інформацію про розслідування австрійською стороною глава Адміністрації Президента підтвердив особисто Сергію Лещенку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: