Безвізовий режим: ретроспектива обіцянок українських політиків

Читать на русском

Обіцяти українцям безвізовий режим політики почали ще в 2010 році. Одним із перших посадовців, що пообіцяли ініціювати безвізовий режим з ЄС, був тодішній віце-прем'єр-міністр із питань Євро-2012 Борис Колесніков. Він обіцяв, що вільно їздити до Європи громадяни України зможуть уже з 1 січня 2012 року. Доля цієї обіцянки всім відома. Як і ще десятка інших, які роздавали українцям представники як старої, так і нової влади.

Цікаво, що обидві виконані обіцянки з цього приводу належать... представникам колишнього режиму – екс-прем'єр-міністру Миколі Азарову та колишньому міністру закордонних справ у його уряді Костянтину Грищенку. У 2011 році перший пообіцяв розробити законопроект про біометричні паспорти, а другий – створити Координаційну комісію з виконання плану дій щодо безвізового режиму з ЄС. Обидва свого слова дотримали.

Обіцянки представників чинної влади поки мають статус «у процесі». Втім, якщо Верховна Рада й надалі буде так безвідповідально ставитися до вимог Європейського Союзу, то невдовзі й вони перейдуть до числа невиконаних. Принаймні, вчорашнє голосування, під час якого понад 2 сотні депутатів просто не з'явилися в сесійній залі, а з присутніх – 20 проголосували проти антидискримінаційних поправок до Трудового кодексу, наштовхує на таку думку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: