Безвізового режиму не буде, навіть якщо ухвалять весь «безвізовий пакет» – експерт

Читать на русском
Валентин Гладкихполітичний експерт

За вимогами ухвалити «безвізовий пакет» влада приховує те, що їй вигідно.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політичний експерт аналітичної групи «Левіафан» Валентин Гладких, аналізуючи інформацію про те, що Порошенко спробує переконати депутатів ухвалити «безвізовий пакет».

«У нас, на превеликий жаль, влада приховує свої особисті вузькопартійні інтереси за ширмою вимог МВФ, Мінськими угодами, а цього разу ще й за безвізовим режимом. Класичний приклад: коли голосували за закони про тарифи, апелюючи, що МВФ вимагає цього. Але ж МВФ вимагав привести тарифи до ринкової ціни, а не винищити всіх пенсіонерів. Чому Яценюк тоді не вніс законопроект, щоб розпустити автобазу Кабміну?», – розмірковує експерт.

Насправді, під чиїмось вимогами влада приховує те, що їй вигідно. Просто замість того, щоб сказати, що ми хочемо зменшити пенсії, уряд посилається на МВФ, наприклад.

Безвізова безвідповідальність: хто і як голосував за норму про заборону дискримінації201 народний депутат не голосував за норму про заборону дискримінації, яка є обов'язковою умовою для скасування віз.

«Це ж стосується й безвізового режиму, коли йдеться про спецконфіскації, про Трудовий кодекс. Це перший аспект. Другий – рівень підготовки цих документів. Коли Кабмін вносить до ВР їх й викручує депутатам руки, змушуючи їх голосувати за відверту маячню, аргументуючи це тим, що вони завалять безвізовий режим», – пояснює політолог.

«Третій аспект – регламент. З огляду на цей аспект, намагання Геращенко можуть розглядатись виключно як відверта провокація, тому що пропозиції в першому читанні не вносяться. Поправка, яку вона хотіла протягнути, – відверта провокація. Вона ж не перший рік у ВР і все чудово знає, а значить, це просто свідома політична гра, коли потрібно було все завалити», – вважає він.

«Для цього була використана поправка про дискримінацію на сексуальному ґрунті. Це просто маячня», – наголосив Гладких.

Порошенко буде преконувати коаліцію в тому, що це необхідно для безвізового режиму, але це потрібно перш за все його політсилі, й, можливо, йому самому.

«Питання не в тому, що ці закони потрібні для безвізового режиму, тому що без них його не буде. Більше того, з цими законами безвізового режиму також не буде. Це свідома маніпуляція», – резюмував Валентин Гладких.

Нагадаємо, що Рада почала розгляд законів 5 листопада, але не довела справу до кінця. Зокрема, не була ухвалена поправка до проекту нового Трудового кодексу, яка забороняє дискримінацію за сексуальною орієнтацією.

Як відомо, Президент України Петро Порошенко заявив, що Україна зробить все для введення безвізового режиму з ЄС у 2016 році.

Переглянути всі обіцянки Президента України можна тут. Обіцянки його колег доступні за наступним посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: