Багатостраждальна поправка: Рада так і не ухвалила антидискримінаційні закони

Читать на русском
Верховна Рада України не спромоглася проголосувати за антидискримінаційні зміни до Кодексу законів про працю.

Верховна Рада України не спромоглася проголосувати за антидискримінаційні зміни до Кодексу законів про працю.

Незважаючи на те, що депутати внесли відповідне питання до порядку денного, в підсумку за нього проголосували лише 206 народних обранців, пише «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

Необхідним мінімумом для ухвалення законопроектів були 226 голосів депутатів Верховної Ради.

Нагадаємо, зазначена поправка мала б заборонити будь-яку дискримінацію в питаннях праці, зокрема порушення принципу рівності прав і можливостей чи обмеження прав працівників за расовими, політичними, релігійними, статевими ознаками, сексуальною орієнтацією, походженням, віком, станом здоров'я та ін.

Як відомо, ухвалення цієї норми є необхідним для отримання українськими громадянами права безвізового в'їзду до Європейського Союзу.

Додамо, що 5 листопада парламент підтримав у першому читанні проект нового Трудового кодексу України, однак поправку, що містила заборону дискримінації сексуальних меншин, нардепи провалили. Дискусії навколо доцільності її ухвалення точаться вже не перший день, однак у Європейському Союзі наполягають: для отримання права на безвізовий режим весь пакет трудового законодавства має бути ухвалений.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: