Саакашвілі: ГПУ воліє не чіпати членів «тіньового уряду»

Читать на русском
Незважаючи на очевидні факти порушень закону деякими впливовими українськими політиками, ГПУ воліє робити вигляд, що жодних порушень не існує.

Незважаючи на очевидні факти порушень закону деякими впливовими українськими політиками, ГПУ воліє робити вигляд, що жодних порушень не існує.

Про це в інтерв'ю каналу «112 Україна» розповів голова Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі, пише «Слово і Діло».

Окрім офіційного уряду, в Україні існує так званий «тіньовий уряд», до якого входить багато впливових політиків – «наглядачів» за деякими сферами економіки, повідомив Саакашвілі.

Прикладом цього глава Одеської області назвав депутата-«фронтовика» Миколу Мартиненка, який, за словами Саакашвілі, в енергетичній сфері контролює все, незалежно від того, хто куди призначений. Він нагадав, що проти Мартиненка у кількох європейських країнах, зокрема в Швейцарії, порушено кримінальне провадження. Незважаючи на це, українська прокуратура не поспішає притягувати нардепа до відповідальності.

Лещенко розповів, хто входить до складу «тіньового уряду» УкраїниНародний депутат від фракції «Блоку Петра Порошенка» Сергій Лещенко назвав прізвища найвпливовіших людей в Україні, які входять до так званого «тіньового уряду».

«Він завідує енергетичним комітетом, тому в парламент, як мінімум, повинен прокурор прийти й обговорити з іншими парламентарями підозри швейцарської прокуратури про його махінації в цій галузі», – вважає Саакашвілі.

Керівник Одеської ОДА також розповів про випадки дзвінків членів так званого «тіньового уряду» офіційним міністрам. Зокрема, після того, як глава Мінекономіки Айварас Абромавичус спробував замінити директора одного з українських держпідприємств, йому зателефонував «якийсь там Жванія, який давно вже не обіймає жодної посади, навіть не є депутатом».

«І каже йому: «Я цією сферою завідую. Ти що, не знав, хлопче?», – розповів Саакашвілі, назвавши подібну ситуацію «неподобством».

«Бізнесмени кажуть, що за Кучми була ставка 15%, за пізніх «помаранчевих», коли вже все розвалилося, – 30%. Потім доходило до 70%, а зараз дуже далеко не впало. Скільки людей загинуло, щоб знову комусь 70% платити? А платять якраз цим наглядачам», – резюмував керівник Одещини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: