Аваков підтвердив наявність кримінального провадження проти Мартиненка

Читать на русском
Глава МВС прокоментував інформацію щодо кримінального провадження у Швейцарії проти депутата «Народного фронту» Миколи Мартиненка.
Арсен Аваков

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков прокоментував інформацію щодо кримінального провадження у Швейцарії проти депутата «Народного фронту» Миколи Мартиненка.

«Я говорив з Мартиненком на цю тему. Він мені сказав, що все роздуто, що це справа більш ніж трирічної давнини, щодо якої відбуваються перевірки», – сказав у інтерв'ю «Українській правді» Аваков, пише «Слово і Діло».

За словами глави МВС, Мартиненко переконаний у своїй подальшій повній реабілітації за підсумками перевірок за всіма підозрами. «Але я не можу сказати Мартиненку: іди, вийди на публіку, поясни», – зазначив міністр.

«Справа Мартиненка» або Зростаюча загроза олігархічних війнСправа бенефіціара «Народного фронту» і голови паливно-енергетичного комітету Верховної Ради Миколи Мартиненка загрожує обернутися новим етапом боротьби олігархічних груп і як наслідок – виходом «НФ» з коаліції.

На зауваження журналіста про те, що політична еліта має відповідати за свої дії, оскільки однією з вимог Майдану була саме ця умова, Аваков відповів: «Я розумію, про що ви говорите. І ще раз вам повторюю: еліта така, яка є. І багатьом незручна».

Нагадаємо, раніше Сергій Лещенко повідомив, що прокуратура Швейцарії офіційно підтвердила порушення кримінального провадження проти найближчого соратника українського прем'єр-міністра, нардепа від «Народного фронту» Миколи Мартиненка. Крім Швейцарії, персоною Мартиненка зацікавилася й чеська прокуратура.

Сам політик дану інформацію неодноразово спростовував, стверджуючи, що жодних кримінальних проваджень з боку європейських правоохоронних органів насправді не існує, а звинувачення на його адресу з боку Лещенка – не що інше, як маніпуляції та складові інформаційної війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: