Шокіна просять звільнити Севрука з конкурсної комісії антикорупційної прокуратури

Читать на русском
Провідні антикорупційні організації вимагають від генпрокурора звільнити свого першого заступника зі складу конкурсної комісії антикорупційної прокуратури.

Провідні антикорупційні організації вимагають від генерального прокурора України Віктора Шокіна звільнити свого першого заступника Юрія Севрука з конкурсної комісії антикорупційної прокуратури.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сайт «РПР».

Transparency International Україна, Центр протидії корупції та «Реанімаційний пакет реформ» просять генпрокурора замінити в складі комісії свого першого заступника на главу Європейського управління боротьби з шахрайством.

«Призначити до складу конкурсної комісії, яка обиратиме майбутніх антикорупційних прокурорів, Джованні Кесслера, директора Європейського управління боротьби з шахрайством, і звільнити з комісії одіозного першого заступника генпрокурора Юрія Севрука», – йдеться в повідомленні.

Антикорупційну прокуратуру формують люди, що самі підпадають під люстрацію – Transparency InternationalВлада руками генерального прокурора Віктор Шокіна намагається «приручити» новостворені антикорупційні правоохоронні органи.

Нещодавно Президент України Петро Порошенко повідомив про те, що склад конкурсної комісії з обрання співробітників Спеціалізованої антикорупційної прокуратури був оновлений, зазначає «РПР».

«Втім, ця заява лише частково відповідає дійсності, адже за фактом серед перепризначених членів конкурсної комісії немає пана Кесслера. Натомість серед членів комісії лишився прокурор Севрук, призначенням якого й були обурені громадськість та міжнародники», – йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що Юрій Севрук розпочав службове розслідування щодо іншого заступника генпрокурора Давіда Сакварелідзе за те, що він намагався реформувати органи прокуратури через конкурентні конкурсні процедури. Саме тому провідні антикорупційні організації вирішили закликати Президента розблокувати процес створення антикорупційної прокуратури та переконати Віктора Шокіна здійснити заміну осіб, делегованих ним обирати антикорупційних прокурорів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: