Спроба номер 2: в Раді пройде тиждень безвізових законопроектів

Читать на русском
Рада планує розглянути цілий пакет законопроектів, пов'язаних з лібералізацією візового режиму з ЄС, децентралізацією та економічними реформами.

На черговому пленарному тижні Верховної Ради України планується розглянути цілу низку законопроектів, пов'язаних з лібералізацією візового режиму з ЄС, децентралізацією та економічними реформами.

Про це на погоджувальній раді заявив глава ВРУ Володимир Гройсман, передає «Слово і Діло».

За його словами, на депутатів чекає важкий тиждень, особливо 12 листопада, коли народним обранцям потрібно буде розглянути цілу низку законів.

«Що стосується четверга (12 листопада – Ред.), то відповідним чином це має бути день децентралізації, але оскільки ми маємо відповідні зміщення деяких питань, то на четвер буде весь блок законів з економічного розвитку та дерегуляції в нашій країні. Там близько 40 законів», – зазначив глава Ради.

В ЄС наполягають: без повного пакету євроінтеграційних законів скасування віз не будеУкраїна зобов'язана ухвалити низку судових та правозахисних реформ для отримання безвізового режиму з Євросоюзом.

Також Гройсман сподівається, що цього тижня працездатність парламенту буде набагато кращою, ніж минулого тижня. Як стверджує спікер ВРУ, нардепи мають сконцентруватися на цих законопроектах, «адже розвиток економіки – це один із головних пріоритетів».

Крім того, голова парламенту нагадав, що за планом цього тижня продовжиться розгляд проектів закону про візову лібералізацію України з Європейським Союзом. Також одними з найважливіших питань сесії є рента на газ, продовження мораторію на продаж землі й питання виборів у Маріуполі.

Нагадаємо, минулого тижня народні депутати провалили низку законів, пов'язаних з безвізовим режимом. Серед них був такий важливий законопроект, як створення агенції з управління майном, конфіскованим у корупціонерів. Його парламентарі перенесли на повторне друге читання.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: