Нову редакцію Конституції цього року можуть не ухвалити – АП

Читать на русском
Ухвалення нової редакції Конституції в 2015 році залежить від внутрішньополітичної ситуації, від настроїв у парламентській залі та від імплементації Мінських угод.
Володимир Курінний

Ухвалення нової редакції Основного закону України до кінця поточного року залежить від внутрішньополітичної ситуації в країні, від настроїв у парламентській залі та від імплементації Мінських угод.

Про це в інтерв'ю «РБК-Україна» повідомив глава департаменту місцевого самоврядування Адміністрації Президента Володимир Курінний, пише «Слово і Діло».

«Наш процес (децентралізації – Ред.), на відміну від польського, занадто політизований. Популісти обрали його як розмінну монету. А от у Польщі практично всі партії мали консенсус у питанні реформи місцевого самоврядування», – пояснив Курінний.

Єврокомісія хоче, щоб Україна змінила Конституцію до зимиЄвропейська комісія сподівається, що конституційна реформа в Україні завершиться до кінця осені.

При цьому він зазначив, що в коаліційній угоді, яку підписали проєвропейські парламентські фракції, децентралізація присутня як обов'язковий пункт програми уряду та Верховної Ради.

«До того ж, децентралізація – частина зобов'язань, взятих на себе Україною в процесі підписання асоціації з Європейським Союзом. Цілком можливо, що розгляд децентралізації й статусів окремих територій Донецької та Луганської областей трохи сповільнять процес, оскільки в частині реалізації мирних Мінських угод ми залежимо від позиції РФ, яка де-факто керує сепаратистськими угрупованнями на Сході», – розповів чиновник.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: