Експерт: справа «діамантових прокурорів» розсипається на очах

Читать на русском
Кримінальне провадження щодо скандальних «діамантових» прокурорів розсипається, завдаючи політичного удару по ініціаторах процесу, вважає Вадим Карасьов.
Вадим Карасьов

Достатньої кількості доказів у скандальній справі «діамантових прокурорів» досі немає, а порушене кримінальне провадження розсипається, завдаючи політичного удару по ініціаторах процесу.

Про це в комментарі Kyiv.Press заявив політолог, директор Інституту Глобальних стратегій Вадим Карасьов, коментуючи хід справи екс-прокурорів, передає «Слово і Діло».

За його словами, українське суспільство вже втомилося від цієї справи, яка, згідно всіх можливих очікувань, мала бути завершена відразу ж із відкриттям. «Але нові факти, непідтвердженість багатьох аргументів, зайва медійність та надзвичайна заполітизованість процесу завдала лише шкоди всім сторонам», – вважає експерт.

У багатьох прокурорів в очах тільки долари – ШокінГенеральний прокурор Віктор Шокін констатував, що в найближчому майбутньому якихось кардинальних змін в ГПУ не відбудеться.

Карасьов наголосив, що, згідно заяв багатьох експертів, наразі достатньої кількості доказів немає, а сама справа розсипається, завдаючи політичного удару по ініціаторах процесу. «Тому справа екс-прокурорів буде виведена із інформаційного простору, як невдалий символ перемоги прокурорських младореформаторів, та змінена на щось більш просте та об’єктивне», – прогнозує експерт.

Водночас сьогодні Генеральна прокуратура почала низку нових проваджень, якими українське суспільство живе практично в режимі онлайн. «Але важливий момент: генеральний прокурор на ці відповідальні процеси поставив уже не Каська та Сакварелідзе, а почав загравати свій кадровий резерв, залучаючи нові обличчя», – зазначив політолог. На його думку, це може означати, що у вищого керівництва з'явилися певні сумніви щодо дій вищезазначених прокурорів.

Коментуючи хід справи «діамантових прокурорів», заступник генпрокурора Давід Сакварелідзе заявив, що в ході проведення досудового розслідування стало відомо, що масштаб і діапазон незаконної діяльності одного зі спійманих на хабарі прокурорів набагато ширший, ніж спочатку можна було припустити.

Зазначимо, що сьогодні народний депутат від «Самопомочі», голова антикорупційного комітету Верховної Ради Єгор Соболєв закликав генерального прокурора Віктора Шокіна прийти на засідання парламенту й особисто відзвітувати щодо справи «діамантових прокурорів».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: