Марушевська розповіла, що заважає реформувати Одеську митницю

Читать на русском
Новопризначений керівник Одеської митниці Юлія Марушевська заявила, що внутрішня інертність системи заважає реформуванню.

Новопризначений керівник Одеської митниці Юлія Марушевська заявила, що внутрішня інертність системи заважає реформуванню.

Про це вона повідомила в інтерв'ю «Главкому», передає «Слово і Діло».

«Є внутрішня інертність системи. Навіть коли ми вже готуємо розпорядження, всередині системи від чиновників є певний посил, що цього не може бути, «тому що цього не може бути». Ти кажеш: «Давай зробимо те, що і так прописано в законі, просто наголосимо на цьому». А тобі: «Це неможливо», – заявила Марушевська.

Глава Одеської митниці готує зміни до Митного кодексуМета Юлії Марушевської – виконати конкретні завдання й змінити стан речей, який сьогодні є в Україні.

За її словами, одним з таких розпоряджень, що не виконується чиновниками Одеської митниці, є розмитнювання товарів з 30 країн за ціною договору за умови наявності сертифікату походження. Як стверджує Марушевська, цим документом передбачається, що митниця збирає митну вартість відповідно до ціни, яка зазначена в рахунку.

«Але при цьому, коли ми все це прописуємо, постійно якісь люди кажуть: так не можна робити. Це найбільше дивує. Я це й називаю інертністю системи. Це важко зіштовхнути з місця. Але як зіштовхнеш, воно вже буде котитися», – наголосила вона.

Крім того, новопризначений керівник Одеської митниці повідомила, що найважливішою зміною у роботі служби є зменшення сплати до Бюджету країни. Тобто, щоб сплата до Бюджету стала дешевшою, ніж хабар, і тим самим спростити умови для бізнесу, а також збільшить доходи Державного бюджету.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: