Мінекономіки: до кінця року ціни зростуть ще трохи

Читать на русском
Міністерство економічного розвитку і торгівлі прогнозує незначне зростання цін на продукти та послуги до кінця поточного року.

Міністерство економічного розвитку і торгівлі прогнозує незначне зростання цін на продукти та послуги до кінця поточного року.

Про це повідомили у прес-службі Міністерства, передає «Слово і Діло».

Там пояснили, що зростання цін обумовлене сезонним збільшенням попиту в кінці року, поліпшенням стану на ринку праці, відповідно до активізації виробничої діяльності, а також певним напруженням на валютному ринку.

Працювати за їжу. В Україні очікується подорожчання продуктів харчуванняОкрім підвищення тарифів на електроенергію та тепло в останньому кварталі 2015 року, українців чекає подорожчання продуктів харчування практично за всіма категоріями.

Водночас Мінекономіки поліпшило прогнозні оцінки інфляції до кінця року. За їх даними, зростання індексу споживчих цін (ІСЦ) за підсумками року складе близько 43%.

«Враховуючи дефляційну динаміку звітного місяця, ми трохи покращуємо наші прогнозні оцінки ІСЦ до кінця 2015 року: зростання індексу споживчих цін за підсумками року складе близько 43%», – йдеться в повідомленні.

У річному вимірі жовтневе зниження ІСЦ зумовило продовження низхідного річного тренду ІСЦ з 51,9% у вересні до 46,4% у жовтні. «У розрахунку до грудня 2014 року зростання цін складе 39,5%», – уточнили у відомстві.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: