Ситуація в зоні АТО на вихідних ускладнилась

Читать на русском
Протягом минулих вихідних відзначалася подальша ескалація конфлікту в зоні АТО з боку російсько-терористичних військ.

Протягом минулих вихідних відзначалася подальша ескалація конфлікту в зоні АТО з боку російсько-терористичних військ.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив народний депутат, координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук, передає «Слово і Діло».

«Терористи застосовували, крім стрілецького озброєння (включаючи великокаліберні кулемети), автоматичні й станкові гранатомети, 82-мм міномети, зенітні установки ЗУ-23-2, зафіксовано використання озброєння бронетехніки (30-мм автоматичне знаряддя БМП)», – написав він.

За даними «ІС», на багатьох ділянках бойовики проявляють значну активність, включаючи дії ДРГ і снайперські обстріли, спроби мінувати підходи до опорних пунктів сил АТО та ділянки між ними, а також комунікації в тактичному тилу.

«Крім того, терористи продовжують вести активну наземну розвідку бойових порядків українських військ, а також радіоелектронну розвідку. Відзначається протидію з боку терористів місії ОБСЄ з метою приховати розміщення сил і засобів на першій та другій лініях», – повідомив Тимчук.

Після зміни куратора проекту «Новоросія» слід готуватися до ескалації конфлікту на Донбасі – експертСпеціаліст поділився міркуваннями щодо інформації про те, що Сурков відсторонений від кураторства проекту «Новоросія».

Він поінформував, що обстрілу піддалися позиції сил АТО в районі населених пунктів Красногровка, Піски, Опитне, Авдіївка, Мар'їнка, Гольмівський, Зайцеве, Верхньоторецьке, Дачне, Гранітне, Шуми. «Крім того, бойовики продовжили збройні провокації з веденням вогню по позиціях сил АТО в районі населених пунктів Кримське, Сокільники, Трьохізбенка, Щастя, на приморському напрямку, Комінтернівське, Зайченки, Гнутове, Пищевик (маневри піхотних груп на передовій і відкриття вогню, включаючи АГС-17 і 82-мм міномети)», - повідомив експерт.

«У районі Горлівки протягом минулої доби бойовики демонстрували особливу активізацію північніше населеного пункту Новгородське, також у районі Зайцевого терористи по кілька годин поспіль обстрілювали позиції українських військ і «нейтральну смугу», застосовуючи стрілецьке озброєння, АГС-17, ЗУ-23-2», – зазначив Тимчук.

За його словами, в районі населених пунктів Авдіївка, Красногорівка та Піски зафіксовано застосування бойовиками 82-мм автоматичних мінометів типу 2Б9 «Волошка» (раніше російські представники в СЦКК заявляли про повне відведення даних озброєнь бойовиками від лінії розмежування).

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: