Чому уряд раптово взявся судити Лукаш? Експерт

Читать на русском
Руслан Бортникполітолог

Звинувачення, які на сьогодні звучать проти Лукаш, дріб'язкові й виглядають слабко обгрунтованими.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів директор Українського інституту аналізу та менеджменту політики Руслан Бортник, аналізуючи судовий процес над екс-міністром юстиції Оленою Лукаш.

«Очевидно, що всі знали, де вона перебуває, що вона жила в Києві, але під чиїсь високі гарантії. Сьогодні намагаються збалансувати інформаційну картинку після справи Корбана, щоб показати, що засуджують не лише «патріотів», але й представників колишньої злочинної влади. Крім того, напередодні другої річниці Майдану, коли постане питання, хто з представників колишньої влади поніс відповідальність. Що відбувалося на Майдані, за всі корупційні злочини, які були перед Майданом», – аналізує експерт.

Реінкарнація соратників Януковича: список партій, у яких найбільше «регіоналів»«Слово і Діло» вирішило проаналізувати списки партій, які йдуть до обласних рад, та дізнатися кількість «регіоналів» у них.

Тому зараз іде дуже активний процес демонстрування зусиль щодо можливого притягнення до відповідальності колишніх «регіоналів»: Лукаш, Новинського, Царьова. Таким чином, українській владі буде з чим вийти перед майданівцями, відзначає Бортник.

«Щодо суду, то ті звинувачення, які сьогодні звучать, – дріб'язкові й виглядають не дуже обґрунтованими. Більше того, за 2 роки з часу Майдану більшість з доказів уже або знищені, або сховані. І, на жаль, доказова база, яка є у слідчих, є об'єктивно невеликою. Як показує ситуація з Портновим та іншими, такі судові процеси частіше завершуються поразкою українського правосуддя», – вважає політолог.

Служба безпеки затримала Олену Лукаш 5 листопада. Колишній міністр юстиції часів Януковича підозрюється у заволодінні державними коштами шляхом зловживання своїм службовим становищем.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: