Порошенко розповів, скільки суддів уже люстрували

Читать на русском
Новий склад Вищої ради юстиції вніс до парламенту подання на звільнення 388 суддів, однак із них звільнено поки лише 127.
Фото: Reuters

Новий склад Вищої ради юстиції вніс до парламенту подання на звільнення 388 суддів, однак із них звільнено поки лише 127.

Про це під час зустрічі зі студентами Київського національного університету розповів Президент України Петро Порошенко, передає «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

Зокрема, за словами Глави держави, основна затримка – за народними депутатами, які не поспішають голосувати за відповідні звільнення.

Обіцянка зібрати підписи для очищення судової влади виявилася надто складною для ЄмцяДепутат від фракції «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» Леонід Ємець за 3 місяці так і не спромігся зібрати підписи колег-народних депутатів щодо внесення змін до Конституції для очищення судової влади в Україні.

«За кілька місяців своєї роботи новий склад ВРЮ вніс до Верховної Ради подання на звільнення 388 суддів. На жаль, наразі парламентом прийнято рішення про звільнення та усунення лише 127 з 388. Я впевнений, що ця затримка нічим не виправдана», – заявив Порошенко.

Також Президент пообіцяв, що законопроект щодо змін до Конституції в частині правосуддя буде внесений до парламенту наступного тижня. «Найближчим часом я фіналізую проект і внесу його на розгляд Верховної Ради. Буквально на початку наступного тижня ми розглянемо його на Національній раді реформ. Підсумуємо всі пропозиції і думаю, що наступного тижня він буде готовий для внесення», – запевнив Порошенко.

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» писало про те, що посол США Джеффрі Пайєтт висловив невдоволення темпами люстрації суддів в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: