Експерт розповів, скільки часу треба на перехід від міліції до нової поліції

Читать на русском
Колишній речник Міністерства внутрішніх справ України Володимир Поліщук стверджує, що на перехід відж міліції до нової поліції потрібно до 6 місяців.

Колишній речник Міністерства внутрішніх справ України Володимир Поліщук стверджує, що на перехід від міліції до нової поліції потрібно до 6 місяців.

Про це з посиланням на «Радіо Свобода» пише «Слово і Діло».

Це пояснюється тим, що на підготовку фахівців за окремим напрямами потрібен час. Таким чином для запуску низки підрозділів потрібно більше часу, ніж для запуску патрульної служби.

«Йдеться про підрозділи по боротьбі з кіберзлочинністю, підрозділи по боротьбі зі злочинами в сфері економіки. А де взяти слідчих багато, оперативних працівників? Тому, мабуть, таких швидких кроків не буде у реформуванні підрозділів оперативного і досудового слідства», – констатував Поліщук.

До того ж, потрібен час для перепідготовки й переатестації працівників міліції, що хотіли б продовжити службу в поліції.

«Перший етап – висновки люстраційних підрозділів, наприклад, у міністерстві створене управління забезпечення процесу люстрації, друге – це внутрішня безпека, якщо будуть мати певні дані на людину, що вона не у чесний спосіб заробляла свої гроші, також такі люди вже не потраплять до переатестації», – прокоментував ситуацію екс-речник МВС.

Нагадаємо, шефом національної поліції 4 листопада призначена колишній міністр освіти Грузії Хатія Деканоідзе.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: