Президент робитиме все, щоб Москаль залишився – експерт

Читать на русском
Геннадій Москаль

Москаль для Президента є більш ціною фігурою, ніж Балога, Пацкан чи будь-хто інший.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів виконавчий директор Центру прикладних політичних досліджень «Пента», політолог Олександр Леонов, аналізуючи інформацію про те, що Геннадій Москаль збирається у відставку через конфлікт з Валерієм Пацканом.

«Дійсно, є інформація, яку розповсюдили ЗМІ, що Геннадій Москаль йде у відставку, але питання в іншому: чи прийме цю відставку Президент України. Своєю чергою, Петро Порошенко буде виходити з двох позицій: Москаль цінна фігура на Закарпатті, тому що він знає регіон та рівновіддалений від тих груп, які там панують. З іншого боку, наявний його можливий конфлікт з одного боку з Балогою, з іншого – з місцевими осередками «БПП», – аналізує Леонов.

Проте, на його переконання, Геннадій Москаль є більш цінною фігурою для Президента, ніж всі інші.

Підсумки виборів на Закарпатті: після дня голосування є 3 точки напруги – КВУУ рамках спецпроекту «ОБРАНІ» представник закарпатського осередку КВУ Дмитро Тужанський підвів перші підсумки місцевих виборів на Закарпатті.

«Президент робитиме все, щоб Москаль залишився», – констатує політолог.

Водночас політичний експерт Ганна Малкіна зазначила, що якщо Москаля перенаправили з гарячої точки на Закарпаття, то його досвід був потрібен саме в цьому регіоні, тому від Президента дійсно варто очікувати дій на залагодження конфлікту та мотивацію Геннадія Москаля до подальшої роботи.

«У нас уже настільки багато конфліктів на управлінських посадах, що вони вже є ризиком не для самих фігурантів, а для Глави держави. Тому, скоріш за все, Президент України зараз спрацює на залагодження конфлікту», – резюмує експерт.

Як відомо, Москаль оприлюднив на своєму сайті заяву з вимогою відставки Пацкана.

Зазначимо також, що за результатами місцевих виборів до Закарпатської облради проходить шість партій. Напередодні виборів голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль пообіцяв організувати виїзд оперативних груп на місце підкупу виборців та дотримав слова.

Всі обіцянки Геннадія Москаля можна переглянути тут.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: