Мінфін змінить статус боргу Києва, щоб домогтися кращих умов реструктуризації – експерт

Читать на русском
Олександр Савченкоекономіст, фінансист

Вчасно Києв борги не поверне, тому з розрахунку на реструктуризацію Мінфін бере ці зобов'язання на себе.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів економіст Олександр Савченко, аналізуючи інформацію про те, що Мінфін хоче зробити зовнішній борг Києва державним.

«Рішення перевести борг Києва в статус державного обумовлене процесом реструктуризації. Державі легше провести реструктуризацію, аніж самому Києву. Чому так відбувається? Мабуть, не вистачає професійних кадрів. Крім того, якщо борг Києва визнають державним, то умови будуть кращі для реструктуризації. Зрозуміло, що вчасно Києв борги не поверне, тому в силу того, що у Мінфіну, можливо, більше авторитету, вирішили проблему таким чином», – розповідає експерт.

За його словами, це було відомо МВФ і раніше, й це не вплине на кредиторів. Їх зараз цікавить збалансованість Бюджету.

«Але всім уже зрозуміло – кредиторам, МВФ, ЄС – уряд працює неякісно. Закони, які розробляють Мінфін і Мінекономіки, дуже неякісні. Чому такий низький рівень? Тому що кадрова політика економічного блоку слабка», – зазначив Савченко.

Звичайно, спочатку є дрібні проблеми, які потім стають дуже великими. Зараз ми бачимо, що вони впливають на нашу євроінтеграцію та безвізовий режим.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко обіцяє забезпечити прозорість та відкритість роботи місцевої владиСказано 22 вересня 2015 р.Статус обіцянки: Архів

«Можливо, якщо урядовців, дипломатів позбавити дипломатичних паспортів й не пускати їх до Європи, ухвалять необхідні закони, тому що просто так народні депутати їх ухвалити не зможуть», – підкреслив економіст.

Як відомо, в своїй передвиборчій програмі Віталій Кличко пообіцяв, що забезпечить прозорість та відкритість роботи місцевої влади, запровадивши відкриті процедури ухвалення публічних рішень. Переглянути всі обіцянки мера Києва можна тут.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: