Двоголові орли та прапори РФ: ініціатор блокади Криму розповів про ситуацію на Херсонщині

Читать на русском
Ініціатор блокади Криму, татарський бізнесмен і власник телеканалу АТR Ленур Іслямов розповів, якою він бачить суспільно-політичну ситуацію на півдні України.

Ініціатор блокади Криму, татарський бізнесмен і власник телеканалу АТR Ленур Іслямов розповів, якою він бачить суспільно-політичну ситуацію на півдні України.

Зокрема, в інтерв'ю виданню «Українська правда», Іслямов зізнається, що інформаційна політика Києва поки не сприяє проукраїнським настроям на півдні країни, пише «Слово і Діло».

За словами активіста блокади Криму, багато з тих, хто прийшов у владу в Херсонській області під проводом провладних партій, не приховують своєї проросійської позиції. «Ось тепер з виборів, які пройшли тут, я розумію, що набрали в «Блок Порошенка» сепаратистів, щоб у Херсонську область таким чином протягнути більше людей. А по ідеї тут треба робити люстрацію, бо тут двоголові орли висять в приміщеннях у керівників партійних організацій, російські прапори майорять, тобто люди не приховують, що вони – сепаратисти», – констатував Іслямов.

Також він підкреслив, що стратегія української влади щодо Криму неправильна в корені. «Після розмови Стеця я розумію, що це не загальноукраїнська історія, що Крим переведений у статус тепер уже всесвітньої історії. От і все. Якщо з таким підходом ми будемо повертати Крим, то завтра і Львів втратимо», – зізнався активіст.

На Держслужбу у справах Криму подали до суду за бездіяльність3 листопада Окружний адміністративний суд Києва розпочав розгляд справи про бездіяльність Державної служби у справах Криму та уповноваженого у справах республіки Аслана Омера Киримли.

При цьому Іслямов відзначає, що розмови про повернення Криму під владу Києва вже привчили місцевих жителів до того, що колись українська влада туди повернеться. «Я розумію, що люди вже готові до того, що Україна їх повинна звільнити, і їх уже непокоїть не «русский мир», а що будуть робити українці, коли прийдуть до Криму, що з ними буде, яка доля на них чекає», – розповів він.

Нагадаємо, 4 листопада керівник фракції «БПП» в парламенті Ігор Кононенко заявив, що політична сила не збирається підтримувати скасування вільної економічної зони в Криму, незважаючи на вимоги ініціаторів блокади півострова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: