Експерт: провальні розслідування одеської трагедії – зрада з боку української влади

Читать на русском
Арсен Аваков

Розслідування таких справ, як Майдан і одеська трагедія, є маркерами держави до самовідтворення та існування.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог, глава Єдиного координаційного центру «Донбас» Олег Саакян, аналізуючи висновок Міжнародної консультаційної групи про те, що Україна провалила розслідування трагедії в Одесі.

«Висновок не новий. За принципом «слідство йде». Одеська трагедія є однією з тих точок, по яких завдала удару російська пропаганда й міфологізувала цю ситуацію, використовуючи супротив України на зовнішній арені як дискредитацію Української держави. Тому показати себе ефективною на цьому прикладі держава була просто зобов'язана», – констатував експерт.

На його думку, розслідування трагедії в Одесі нічим не відрізняється від ситуацій з Майданом та захопленням будівель на сході України.

«За 18 місяців українське слідство не зрушило з місця», – підкреслив він.

За цих обставин є рекомендація створити Державне бюро розслідувань, але якщо воно буде займатись такими ж розслідуваннями, як ми бачимо сьогодні, то немає сенсу в його створенні.

«Але навіть якщо це буде дійсно нова структура, то виникають запитання: що закривати й на зміну чому цей орган прийде? Це той випадок, коли у нас не вирішують питання, а скоріше імітують їх вирішення. Вже є три органи, які займаються корупційною діяльністю, але результати не змінились. На сьогоднішній день такі ситуації, як Майдан і одеська трагедія, є маркерами держави до самовідтворення та існування», – розповідає експерт.

Підсумовуючи, він зазначив, що, зважаючи на бездіяльність влади, суспільство бачить у цьому зраду.

Нагадаємо, що 2 травня в Одесі в ході масових заворушень загинуло 48 осіб і більше 200 були поранені.

Тоді міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що перші вироки у справі щодо трагедії 2 травня в Одесі будуть винесені восени. Проте більше року потому Аваков так і не зміг надати жодних висновків чи будь-якої інформації.

Переглянути всі обіцянки міністра внутрішніх справ можна тут.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: