Поки Яценюк анонсує відставку міністрів, АП шукає заміну Яценюку – експерт

Читать на русском
Віктор Таранполітичний експерт

У Яценюка закінчується «імунітет Кабміну» та наближається відставка, тому він починає критикувати заздалегідь.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів директор Центру політичних студій та аналітики, співзасновник громадського руху «ЧЕСНО» Віктор Таран, аналізуючи жорстку критику Арсенія Яценюка на адресу Міхеіла Саакашвілі та низки міністрів.

«На політичному олімпі обговорюється переформатування Кабінету міністрів України. Якщо команда Яценюка наполягає на тому, що мають бути звільнені окремі міністри, то в Адміністрації Президента обговорюється варіант заміни самого Яценюка. Не секрет, що Саакашвілі міг би бути таким претендентом, і посада в Одесі для нього є просто стартовим майданчиком, спеціально для того, щоб він поступово входив до влади», – пояснює експерт.

За його словами, Яценюк, розуміючи, що Саакашвілі є одним з тих, ким можуть його замінити, починає критику заздалегідь.

«Чому так відбувається? Річ у тім, що 12 грудня в нього закінчується рік імунітету Кабміну. Саме тому виходом для нього є почати інформаційну атаку якомога раніше», – підкреслив Таран.

Як працюють міністри Яценюка? Дайджест урядових обіцянокЗа період з 21 по 28 жовтня українські міністри дали 20 обіцянок. І тільки чотири з них можна вважати виконаними.

Прозвучали якраз прізвища тих міністрів, які не входять до орбіти інтересів Яценюка. Квіт, Демчишин і Квіташвілі є тими, з ким прем'єр не зумів налагодити зв'язки.

Зазначимо, що прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк пообіцяв замінити трьох міністрів в уряді протягом найближчих двох тижнів. Водночас він поставив під сумнів успішність Саакашвілі на посаді президента, оскільки той не може повернутися до Грузії/

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: