«Патріотичні послуги» Коломойського стали занадто дорогими для нього самого – експерт

Читать на русском
Олексій Голобуцькийполітолог

Корбану просто не пощастило й навіть його оточення не змогло передбачити подібну спецоперацію.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Олексій Голобуцький, аналізуючи заяву нардепа Сергія Лещенка про те, що після справи Корбана кожен з «дніпропетровського клану» буде сам за себе.

«Не варто перебільшувати. Про мафію не варто й говорити. Є бізнес, але не мафія. Тут діє правило: нічого особистого, крім бізнесу. Коли їхні інтереси збігаються, то вони разом. Інтереси не збігаються – все. Коломойський на волі – Швейцарія. Олійник на волі – Словаччина. Корбану просто не пощастило. І нічого вони не зможуть зробити. Зрозуміло, що ані Майдану, ані чогось подібного не буде. Корбан і член команди, і водночас – окремий персонаж. Звичайно, у нього можливостей захиститися в мільйон разів більше, ніж у будь-кого іншого. Але все одно, якщо ГПУ доведе його провину, то так і буде», – розповідає політолог.

За його словами, Корбан, звичайно, не остання людина в нашій країні й з підтримкою в Дніпропетровську, але йому не пощастило. Цю спецоперацію мало хто міг передбачити навіть із його оточення. Тим більше, був обраний вдалий момент для затримання.

«Мафії немає. Це пострадянський бізнес. Держава надала їм можливість стати такими, якими вони є. Мафія – це система відносин, вкорінена десятиліттями, а це інше явище. Коломойський просто зробив те, що невластиво олігархам, – зайняв продержавну позицію. Просто він бізнесмен, у нього немає патріотичної позиції. Він зробив усе, виходячи з власних інтересів, і зараз рахунок за патріотизм Коломойського став дуже великим для нього самого», – пояснює експерт.

Відзначимо, що ще минулого року Президент України Петро Порошенко запевнив, що зробить все, щоб олігархи більше не мали впливу на українську владу. Однак за рік Президент так і не зумів дотримати слова.

Ознайомитися з усіма обіцянками Президента України можна тут, а обіцянки його колег доступні за наступним посиланням.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: